"מטבח/אמנות" פסטיבל קולינריה ואמנות

פסטיבל קולינריה ואמנות
עיר תחתית – וואדי סאליב חיפה
יום ה'-ש' 28-30 ביוני 2018

מטבח/אמנות הוא חדש המשלב התרחשויות אמנותיות ותרבותיות מקומיות בתוך שורה של בתי אוכל, גלריות ומתחמים נוספים בעיר חיפה. חלק גדול מהאירועים נתפר במיוחד לפסטיבל.

הציבור הרחב מוזמן לקחת חלק באירועים, תערוכות, מיצגים ומופעים שייערכו ברחבי העיר התחתית ובוואדי סאליב.

תחייתו של קרון ההסעדה ברכבת החיג'אזית – מבית HAIFA SHUK AND COOK
סיור בתים פתוחים בואדי ניסנאס – אמנות וטעימות – בית הגפן
יפן מבעד לצ'ופסטיקס: הרצאה על האסתטיקה של האוכל היפני – עירית פרידמן
סדנת אפיית שמרים אוסטרית וציור פורטרטים – קונדיטורית סארו
ארוחה רומנית ביתית והרצאה על עתידן של המסעדות הרומניות בישראל – הסירים של קאתי
הופעת נגינה על כלי מטבח – הרכב ה'מ-פגרים' הופך לערב אחד ל'מ-טבחים'
לטאות הענק מניבירו מבשלים יחד עם השף רועי אברהם הופעת רוק פסיכודלית
ועוד…

יוזמת ומפיקת הפסטיבל: נעמה סובול/תרבות אכילה

בין האירועים שיתקיימו בפסטיבל:

HAIFA SHUK & COOK:

חיפה-איסטנבול, קרון המסעדה מתעורר Haifa-Istanbul the Wagon Restaurant is back

בחניון של מכללת תלתן ליד בית 9 (הנמל 69) יום חמישי החל מהשעה 18:00

קרון המסעדה ברכבת הוא המקום לראות ולהראות בו. בזמן שתלגמו תה תפוחים תורכי של אחר צהריים ותתכבדו במטעמים מהמזרח התיכון, תוכלו להציץ בשאר הנוסעים והנוסעות שעל קו הרכבת בין חיפה-ביירות-דמשק-איסטנבול. המייצג משתמש בעבודת הגרפיטי RAILWAYS של הברוקן פינגאז-Broken fingaz כתפאורה להחיות את המסעדה שפעלה ברכבת התורכית אשר חיברה את חיפה לכל רחבי המזרח התיכון.

קולקטיב האמנים Multika: מיצג In.vert
פתיחה חגיגית של הפסטיבל: הנמל 21 יום חמישי החל מהשעה 20:00

חלל הנמל 21 הופך לשלושה ימים לתערוכת אור וחושך התערוכה כוללת מיצג אור תלת מימדי, הקרנה על אובייקטים, ועבודה אודיו ויזואלית. אירוע פתיחה + תקלוטים ובר קוקטיילים בחמישי, רייב ביום שישי ושלל אירועי פרפורמנס בסמוך.
קולקטיב האנדרגראונד Multika מונה את האמנים: נדב אברמוביץ, אייל גרינגרס, יוליה ז'קובסקי, רועי כץ, אנדריי מז'וגה, נטלי מנדל, איגור רומיאנצב, לב שלימוביץ.

האמנית מיריי שנאן יחד עם אביגייל ארנהיים וג'וני ספקטור במיצג 'שלגון מטרה'

ברחבה החיצונית של הנמל 21 יום חמישי החל מהשעה 20:00
מה יקרה כששלושה פרפורמרים יחליפו תפקידים עם שלגוני המטרה? האם יהפכו אותם לאמצעי? האם ישנו את מימד הזמן? האם יעמידו במבחן את כוח השליטה של האמנית?

אלכס אדלשטיין: הליכת קניות בעיר התחתית

יציאה מהחנות 'מזרח-מערב' החלוץ 1 פינת הנביאים בשעה 11:00 (בהרשמה מראש)
איפה קונים דברים טעימים בעיר הזאת? אלכס אדלשטיין מהדאנק יוביל אתכם במסלול הקניות המשותף של כווולם – בעלי העסקים ובני התמותה כאחד, עם עוד כמה פנינות נסתרות בדרך, ששווה להכיר.


צילום: דנה מאירזון

השף דניאל כץ: עתידן של המסעדות הרומניות בישראל – הרצאה + ארוחה רומנית ביתית

מסעדת 'הסירים של קאתי' רח' קיבוץ גלויות 34 יום שישי בשעה 12:00

כשמביטים סביב בנוף הגסטרונומי של חיפה בפרט ובארץ בכלל, אנו רואים שהמסעדות הרומניות שהביאו תרבות וטעמים, זכרונות ילדות וניחוח מוכר של בית בעדה הרומנית הולכות ונמוגות. למה ולאן הן נעלמו? ומדוע לא קם עדיין דור המשך שיצור ורסיה עכשווית למנות הקלאסיות?
מזמינים אתכם לטעום, לשמוע ולדבר על המסעדות הרומניות שהיו מוסד בעיר והשאירו טעם של פעם ועל מה שהעתיד צופן.

לטאות הענק מניבירו VS התרנגול: מופע קולינארי חללי

גלרית הבורדל (שם זמני) הנמל 51 יום שישי החל מהשעה 22:00
לטאות הענק מניבירו, הלוא הם רימוג'קי בלהיטי לטאות והמתושף – תרנגול רועי אברהם במנות חלליות שיותאמו לשמות שירי הלהקה. השלושה גם ישתפו פעולה להכנת אחת המנות בלייב בזמן ההופעה.

עירית פרידמן: האסתטיקה של האוכל היפני – הרצאה

'רוקו סושי בר' הנמל 10 יום שבת בשעה 16:00
ביפן אוכלים קודם כל עם העיניים… ואז מצטרפים כל שאר החושים. אז מה הקשר בין אוכל ואסתטיקה ביפן? איך אוכל יפני ושירי הייקו מתחברים? ומה בכלל אוכלים ביפן חוץ מסושי?
בהרצאה נספר על המבנה והמרכיבים של ארוחה יפנית, על האופן שבו אלמנטים מהתרבות היפנית מגולמים במאכלים שונים, על שלל המשמעויות שאפשר למצוא בקופסת האוכל שילד לוקח לבית הספר וגם על מאכלים לא שגרתיים כמו כריך עם אטריות או גלידות בטעמים מפתיעים.

"METBAHIM": דניס אכנוב, אייל גרינגרס, איליה מאידניק, בוריס סוויסא: הופעת מטבח בבית גלריה

'בית גלריה' העצמאות 92 יום שבת בשעה 17:00
קלינק קלונק! צלילים מהמטבח. קבוצת הפרפורמנס ME-PGARIM משנים את שמם ליום אחד ל METBAHIM , ועוברים לאלתר מוסיקה ניסיונית על כלי מטבח, מצטרף אליהם בוריס סוויסא על מערכת תופים המכילה מגשי אפייה ושאר ירקות.

נעמה סובול/תרבות אכילה: הליכה המוקדשת למשקה הג'ין

אירוע נעילת הפסטיבל: כיכר פריז בשעה 19:30
בהליכה יסופר על ההיסטוריה של משקה הג'ין ושורשיו. כמו כן נערוך סקירה והשוואה של סוגי ג'ין שונים, נדבר על הג'ין הארצישראלי ונבקר בכמה פאבים להתנסות במגוון סוגים וצורות הגשה של הג'ין.

הפסטיבל מתקיים ביוזמת נעמה סובול בשיתוף עם עיריית חיפה, מינהלת עיר תחתית, משכן לאמנות עכשווית פירמידה ובית הגפן
מנהלת אמנותית: מור רימר


צילום: דנה מאירזון

דף האירוע בפייסבוק:

https://www.facebook.com/haifa.kitchen.art

איוונט האירוע בפייסבוק:

https://www.facebook.com/events/1345148678963210/

תגובות