אחים לחדר – רק טוב ייצא מזה!

לו רק הייתם יכולים להיות זבוב על הקיר בחדר הילדים, הייתם מבינים עד כמה זה אדיר שהילדים ישנים ביחד באותו החדר. הם מפטפטים, מרכלים, משתפים, ממציאים ובעיקר מעצימים את ההוויה שלהם כתא משפחתי, ואוצרים זיכרונות ילדות מופלאים שילוו אותם לאורך שנים.

אז נכון שהם לפעמים רבים, מפריעים האחד לשני להירדם, מעירים אחד את השני בבוקר (הרבה יותר מוקדם ממה שהייתם רוצים) ואף עוזרים אחד לשני לבלגן את החדר, אך מצד שני כאשר אחים ישנים ביחד באותו החדר, משיגים שלל יתרונות יקרי ערך.

 

כל הסיבות לישון ביחד

ההנחה הרווחת היא שאחים שישנים ביחד באותו החדר הופכים להיות אנשים יותר אמפתיים וסובלניים. ילמדו טוב יותר לשתף פעולה, להיות רגישים לקשיים של אחרים, יחזקו את הקשר ביניהם, יישנו טוב יותר (כאשר ישנים ביחד באותו החדר חשים יותר מוגנים), ילמדו לדחות סיפוקים, ישוחחו יותר אחד עם השני ואף יחלקו מחשבות וחוויות (יתרון יקר ערך).

 

קשיים לצד 4 פתרונות יעילים

עם זאת, כמובן שצצות לא מעט בעיות. מאתגר לעצב את החדר באופן שתואם את כל הגילאים, קשה לייצר חללים פרטיים וכמובן שמדי פעם יש ויכוחים. מה אם כן עושים? קבלו 4 טיפים יעילים!

  1. ראשית נוחות – כאשר ילדים ישנים ביחד באותו החדר, הם נוטים להשוות, ועל כן בעוד שכל אחד מוזמן לבחור כרית שונה, מומלץ לרכוש עבור כולם מזרון איכותי זהה, כך שלא יתעורר מצב שבו אחד מהאחים דורש לשנות מיטה, רק כיוון שהמזרון של האח הגדול/קטן נמצא יותר נוח.

 

  1. חוויה – תהיו בטוחים שמדי פעם הילדים ירטנו על כך שעליהם לישון ביחד, אך גם תהיו בטוחים שילדים אוהבים לשנות את המיקום של פינת השינה. מה עושים? אם ניתן, משלבים בחדר מיטת נוער נפתחת. כזו שבעת הצורך יכולה להיות ספה ובו זמנית מיטה כפולה, בה ניתן לישון ביחד ולקשקש כל הלילה.

 

  1. עיצוב – יש בחדר גם בנים וגם בנות? ביחרו בצבעים ניטרליים, אם כי בהחלט ניתן לשלב פריטי נוי מגדריים, בהתאם למיקומים של אזורי השינה. כמו כן, שלבו את הילדים בעיצוב החדר. ברגע שהם ייקחו חלק בקבלת ההחלטות, הם יהיו הרבה יותר מרוצים (ואף גאים) בתוצאה הסופית.

 

  1. מיקום – טעות לחשוב שרק שני ילדים יכולים לישון ביחד באותו החדר. ככול שיש יותר ילדים בחדר, כך יותר שמח ובעיקר מגבש. מה לגבי מקום? אם רק מחפשים, מוצאים פתרונות חכמים. מעבר למיטה נפתחת, ניתן להיעזר בנגר שייבנה עבורכם פינת שינה שמנוצלת היטב, ואף ניתן לתלות מדפים באופן שישאיר מרחב כללי כמה שיותר פנוי.

 

הילד מבקש לעבור חדר – מה עושים?

שורה תחתונה? לישון ביחד באותו החדר זה בריא ואף מומלץ. אומנם יהיו מכשולים בדרך, אך תמיד יש ברקע פתרונות חכמים ויצירתיים. הילד מנסה לשכנע שהגיע העת לעבור חדר כי הוא כבר גדול? תנסו לדחות זאת, ותציינו בפניו שהאופציה לחזור תמיד פתוחה בפניו. אל תתפלאו אם לאחר המעבר, הוא ירגיש פתאום לבד, ויחפש תירוצים לחזור לחדר המשותף.

בהצלחה!

מקומון העיר חיפה

ברוכים הבאים ל"מקומון העיר חיפה"! אנו מביאים לכם את כל הכתבות הכי עדכניות בכל הנוגע לעיר חיפה. חדשות העיר, אירועי תרבות, כתבות בנושא פנאי ובילוי, מבצעים שווים ועוד המון מידע סופר מעניין שלא כדאי לכם לפספס.

אז מה היה לנו בכתבה:
כתבות נוספות שאולי יענינו אותך