השקעתם בתנור? ככה תנצלו אותו נכון
התנור הוא אחד המוצרים הביתיים שעברו וממשיכים לעבור כך העת חידושים ושיפורים מדהימים וגם מגניבים, שכל תפקידם הוא להקל עלינו את החיים ולשפר עבורנו את טעמם של המאפים שאנחנו אוכלים בסופו של יום או באמצעו, יחד עם זאת, למרות כל המאמץ שמושקע על ידי מיטב החברות בתחום, ולמרות לא מעט התקציב שאנו מבזבזים על רכישת תנורים מתקדמים ביותר, רובנו אינם יודעים כלל לנצל נכון את התנור הביתי ולהפיק ממנו את התוצרים המשובחים שהוא מסוגל להם. רוצים טיפים לאפייה נכונה של מתכונים בתנור ותוצאה משובחת? קדימה. יוצאים לדרך עם פודיק.
כמה עולה היום תנור
תנור ביתי יכול לעלות היום פחות מאלף ₪, אבל גם יותר מעשרת אלפים. תנורים מהדור החדש שכוללים מגוון תוכניות אפייה וצלייה, מסך עם צג LTD משוכלל ומאיר עיניים, ועוד הרבה טכנולוגיה שמוטמעת בפנים התנור ומגבירה יכולות, מעצימה תוצאות ובאופן כללי עושה את כל העבודה להרבה יותר איכותית, נוחה ומקצועית. התנורים הזולים אמנם יכולים לאפות גם הם, בדרך כלל, אך אין ספק שהשקעה בתנור איכותי יותר תשתלם לנו בפה לאורך זמן. תנורים יכולים לעלות יותר גם בגלל העיצוב החיצוני, ואת ההמלצות בנושא הזה נשאיר למעצבי הפנים, אולם אין ספק שתנור מרשים ישכנע אותנו לגשת אל מלאכת האפייה בתדירות גבוהה יותר, ויגרום לנו להנות מהחוויה ולחזור אליה בהקדם.
טכנולוגיות עכשוויות ליצירות מתכונים בתנור
אנחנו אמנם לא זוכרים זאת אבל בעבר הרחוק תנורים היו כעין ארון מתכת ובו גזירי עץ, עליהם חיממו, אפו או בישלו, והתוצאה כמובן הייתה בהתאם, מאד קשה היה לנהל את הטמפרטורה ואת תהליך הבישול, כך שנאפו מתכונים בסיסיים ביותר. עם פרוץ החשמל לחיים הפרטיים תנורי החשמל אפשרו לנו לאפות מתכונים מעט יותר מעניינים, לשלוט על החום, להנמיך ולהגביר, ואפילו הציעו לנו טיימר לתזכורת כדי לוודא שלא ישרפו לנו מנות בטעות. כיום- עולם התנורים נתן מספר קפיצות קדימה, וזה מאפשר לנו לא רק לאפות, אלא גם לאפות כמו מקצוענים. עם תנורים מתקדמים ניתן לבחור תוכנית אפייה בהתאם לחומרי ההכנה שלנו, לשלב גם סוגי גריל וצלייה, ואפילו לשמור בחימום מנות ותבניות במגירה ייעודית המותקנת בתוך תנורים מתקדמים ביותר כדי לשמור על החום עד לרגע המתאים להוציא את המנה.
מה אופים בתנור
הו, המון דברים טובים! בבלוג פודיק אתם יכולים למצוא אינסוף מתכונים מדהימים בתנור שרק מחכים לרגע שתטעמו אותם. החל מעוגות ועד לבשרים, אתם יכולים לבחור בין מנה מרכזית בשרית צלויה היטב מהמגוון לבין תוספת ירקות אפויה, דגים מנצחים או קינוח מעולה. התנורים המקצועיים מאפשרים אפילו לאפות מספר תבניות במקביל, וזה מאפשר לכם ללכת על כל הקופה ולהכין לא מעט חלקים מהתפריט בתנור שלכם. מתכונים בתנור מובילים טעם חדש למטבח שלכם, ומלא במרקמים עשירים שרק תנור יכול להעניק.
סגנונות אפייה
חשוב מאד להבדיל בין סגנון אפיה של עוגות וקינוחים, לבין אופי האפייה של תבשילי תנור. מתכונים בתנור המדריכים אפיית עוגות מצריכים דיוק גבוה יותר ועקיבה של מאה אחוזים אחר המתכון, בבלוג שלנו תוכלו לראות מתכוני עוגיות נוטלה שכולם עפים עליהם, עוגות תפוחים מדליקות, ועוד המון כאלו שצריך לדייק בהם כדי לוודא שיצאו אווריריות, תפוחות ואפויות היטב. לעומת זאת, תבשילים מגוונים שגם אותם יש לרוב באתר, כמו למשל דגי סלומון בטריאקי או בהמון אפשרויות נוספות, קדירת טבית, או אחרים, אותם אפשר לבשל ביתר יצירתיות, להוסיף תבלינים או להוריד מעט, לצלות יותר או פחות, כל אלו הם קריטריונים שתוכלו לשחק איתם על פי טעמכם האישי. אז זהו, התנור מחכה לכם, בהצלחה!
כתבה זו נכתבה על ידי שחר חן בעל בלוג האוכל פודיק